Samla lån

Idag är det många som betalar på dyra smålån och krediter varje månad. Kanske tillhör du dem som i onödan betalar räntor och avgifter för flera lån, när du istället kunde betala mindre på ett större lån? Du kanske har köpt saker på avbetalning till ränta högre än du räknat med? Oavsett anledning, så är det alltid bättre att försöka samla ihop sina lån till ett enda och på så sätt sänka sina månadskostnader. Du slipper betala onödiga avgifter och dyra räntor för flera mindre krediter och får istället en enda amortering varje månad. Det gör att det blir lättare för dig att ta kontroll över din egen ekonomi. Du kommer att ha lättare att hålla reda på hur mycket som ska betalas och hur mycket som återstår av lånet om det endast är en skuld eller kredit du betalar på. Har du många små lån och krediter, kan det vara lätt att ett inbetalningskort försvinner, med dyra påminnelseavgifter och inkassokostnader som följd. I värsta fall kan det leda till en betalningsanmärkning, något som gör det svårare både att få lån och även att få en bra ränta.

 • Ränta från*
  2,95 %
  Låna upp till
  10 000 - 500 000 kr

  100 000kr över 10 år med eff. ränta 8,19%, totalt: 144 959kr (Max effektiv ränta (APR) 17,55%)

  Mer om
  lendo.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • Ränta från*
  6,99 %
  Låna upp till
  5 000 - 600 000 kr

  65 000kr över 5 år med eff. ränta 15,88 %, totalt: 91 866 kr (Max effektiv ränta (APR) 22,99%)

  Mer om
  banknorwegian.se

  Uppläggningsavgift: 0 kr Månadsavgift: 0 kr

 • Ränta från*
  3,85 %
  Låna upp till
  300 000 kr

  Mer om
  sevenday.se

  Uppläggningsavgift: 495 kr Månadsavgift: 15 kr

 • Ränta från*
  3,5 %
  Låna upp till
  500 000 kr

  100 000kr över 5 år med eff. ränta 4,85%, totalt: 112 860kr

  Mer om
  consector.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • *Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar.

Genom att samla ihop dina lån får du en enda kostnad varje månad att hålla reda på. Du kan lättare se hur din skuld påverkas av dina amorteringar och risken är mindre att du missar en betalning på lånet. Du kan också förmodligen få en lägre ränta och helt säkert lägre kostnader för de extra avgifterna som oftast tillkommer för de flesta lån och krediter. Genom att slippa att betala exempelvis aviavgifter för många små lån, kan du även slipa att i slutändan betala mer än du måste för lånet.

Kontakta din bank och jämför med andra långivare, för att se var just du kan få den bästa räntan och den löptid du vill ha. Du kan också jämföra genom någon av jämförelsesajterna på nätet eller gå genom en låneförmedlartjänst som kan jämföra räntor och villkor åt dig. Genom att fylla i önskat lånebelopp, uppgifter om din ekonomi och önskad löptid, gör dessa företag en sökning å dina vägnar för att sedan presentera det låneerbjudande som kommer närmast det du önskat. Du slipper då själv ringa runt till bankerna och förhandla och endast en kreditupplysning görs på dig. Detta kan vara bra i framtiden, då det aldrig ser bra ut med för många kreditupplysningar eller förfrågningar.